woensdag 30 maart 2011

Terkoest betaalt te veel!

In Alken is het goed om leven. Het gemiddeld inkomen is er hoger dan elders, de werkloosheid is laag en er zijn weinig armen. Er zijn veel gemeenschapsvoorzieningen, een bedrijventerrein maar tegelijk ook veel groen. Meer dan 80% van de jongeren vat hogere studies aan en daarmee scoort Alken het hoogst in Limburg.

Deze hoge scores worden echter vooral bereikt dankzij de inwoners van de parochie Terkoest. Het gemiddeld inkomen in Terkoest is beduidend hoger dan in de rest van Alken. Terkoest telt dan ook weinig niet-actieven.  De werklozen zijn op één hand te tellen en er zijn minder gepensioneerden. De zeer hoge werkzaamheidsgraad in Terkoest zorgt dan ook voor een geldstroom van Terkoest richting Alken. Gemiddeld betaalt de inwoner van Terkoest ieder jaar opnieuw 250 euro meer (gemeente)belastingen dan de modale Alkenaar. Op jaarbasis gaat het over meer dan één miljoen euro dat Terkoest teveel betaalt!

Tegenover deze geldstromen staat volgens het actiecomité Terkoest Onafhankelijk weinig of geen return. Terkoest heeft immers eigen gemeenschapsvoorzieningen.  Er zijn scholen, rusthuizen, sportvelden, jeugdlokalen, gemeenschapscentra, enz. Kortom, dit alles maakt dat Terkoest niet alleen veel belastingen betaalt maar ook veel te weinig terug ontvangt!

Het actiecomité Terkoest Onafhankelijk wil een einde stellen aan deze zinloze geldtransfers. Het wil zich dan ook afscheuren van Alken en onafhankelijk worden! Dit zou moeten gebeuren voor de gemeenteraadsverkiezing van 2012 door middel van een referendum.

Op deze blog wil het actiecomité Terkoest Onafhankelijk graag de mening horen van haar medeburgers.

Terkoest onafhankelijk. Splitsen nu!
 

Het actiecomité Terkoest Onafhankelijk rijdt symbolisch een kruiwagen met vele euro's de grens Terkoest-Alken over.
Het actiecomité Terkoest Onafhankelijk overschildert het gemeentebord Terkoest-Alken. Vanaf heden prijkt er nog alleen Terkoest op.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten